رشته مهندسی برق از زیرمجموعه های کنکور ریاضی در انتخاب رشته کنکور سراسری است . طبق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ، پذیرش در رشته مهندسی برق در دانشگاه های دولتی روزانه ، نوبت دوم ( شبانه ) ، پیام نور ، غیرانتفاعی ، مجازی دولتی ، مشترک و پردیس خودگردان صورت می گیرد . البته در رشته مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی هم پذیرش دانشجو دارد . در این مقاله می خواهیم علاوه بر معرفی رشته مهندسی برق ، ظرفیت این رشته در دانشگاه ها و دوره های مختلف و همچنین دانشگاه های پذیرنده رشته مهندسی برق در انتخاب رشته ریاضی را معرفی کنیم .
معرفی رشته مهندسی برق در انتخاب رشته ریاضی
یکی از بهترین تعریف هایی که از مهندسی برق شده است ، این است که محور اصلی فعالیت های مهندسی برق ، تبدیل یک سیگنال به سیگنال دیگر است . که البته این سیگنال ممکن است شکل موج ولتاژ یا شکل موج جریان و یا ترکیب دیجیتالی یک بخش از اطلاعات باشد . برای مثال وقتی ما با تلفن صحبت می کنیم در مرحله اول به دستگاهی به نام میکروفون نیاز داریم که صحبت های ما را تبدیل به سیگنال های الکتریکی کند تا این سیگنال در خطوط تلفن منتقل گردد . سپس در طرف دیگر به دستگاهی نیاز داریم که سیگنال های رسیده را به سیگنال های صوتی تبدیل کند تا فرد مقابل بتواند صدای ما را بشنود و مکالمه تلفنی برقرار گردد.رشته مهندسی برق در مقطع کارشناسی دارای 4 گرایش الکترونیک ، مخابرات ، کنترل و قدرت است .
مهندسی برق نیز مانند مابقی رشته های مهندسی بر مفاهیم فیزیکی و اصول ریاضیات استوار است و هرچه دانشجویان بهتر این مفاهیم را درک کنند ، میتوانند مهندس بهتری باشند .
برای مطالعه متن کامل معرفی رشته مهندسی برق کلیک کنید .